DIN INDKØBSKURV

Ingen varer i kurven.

Kaare Klint

Kaare Klint var en dansk arkitekt, møbeldesigner og billedkunstner og bror til Tage Klint. Nogle af Kaare Klints mest kendte designmøbler indbefatter Safaristolen, Kirkestolen og ikke mindst de populære Le Klint lamper. Frugtlygten er eksempelvis Klints største succes inden for lampedesign.

Kaare Klint designermøbler produceres hos møbelproducenter som Carl Hansen & Søn, dk3 og familiefirmaet Le Klint, som blev etableret i 1943 af Klints bror Tage Klint.

Kaare Klint er født den 15. december 1988 og han var elev hos sin far P.V. Jensen Klint, som er arkitekten bag Grundtvigskirken. I 1923 blev Klint ansat ved Kunstakademiet på Skolen for Møbelkunst, og i 1944 fik han titlen af professor i bygningkunst – et arbejde, han fortsatte i til sin død i 1954.

Kaare Klint har arbejdet som arkitekt på flere kendte bygninger i København heriblandt det tidligere Fredriks Hospital i Bredgade, hvor han sammen med Ivar Bentsen istandsatte og nyindrettede bygningen til museumsformål. Da Klints far, P.V. Jensen Klint, døde i 1930 tog Kaare Klint over på arbejdet med at færdiggøre opførelsen af Grundtvigs Kirke. Kirken stod færdig i 1940. Grundtvigskirken var ikke den eneste kirke, som havde Kaare Klint som arkitekt. Med sin fars tegninger i hånden stod han også bag opførelsen af Bethlehemskirken i København. Kirken blev indviet i 1938.

Flere steder står det beskrevet, at Kaare Klint er faderen til det moderne danske design, og som professor for Kunstakademiets Møbelskole var han med til at forme og inspirere en hel generation af Danmarks vigtigste og mest prominente møbeldesignere og arkitekter, heriblandt Hans J. Wegner, Arne Jacobsen, Poul Kjærholm og Børge Mogensen. Særligt sidstnævnte tog Kaare Klints tanker om funktionalitet inden for design og møbler til hele folket med sig ind i sin produktive karriere.

En gennemgående faktor i Kaare Klints møbeldesigns er, at han fokuserer på funktionalitet frem for stil. Det vil sige, at meget pynt og andre unødvendige elementer bliver skåret væk. Herudover lagde han også vægt på de gode materialer og perfekt håndværksmæssig forarbejdning.

Denne tilgang til design ses blandt andet på Kirkestolen, som oprindeligt var designet til Bethlehemskirken. Alle fire stykker træ på bagsiden af stolen er forskellige vinkler, så de passer til den menneskelige rygsøjle. Sædet består af kuvertvævet papirrør, som er behandlet med sæbe og voks og bagefter farvestof. Kirkestolen kan købes med eller uden armlæn og i flere forskellige træsorter og behandlinger. Stolen er meget let og simpel i sit design, men strukturen er stadig kompleks.

En anden af Kaare Klints klassiske og ikoniske stole, Faaborgstolen, viser også hans simple, men stadig funktionelle og smukke tilgang til møbeldesign. Efter mange tanker og prototyper skabte Klint en stol som opfyldte sin funktion – at museumsgæster nemt kunne anbringe stolen foran et kunstværk for dermed i ro og mag at kunne studere værkernes detaljer.

Kaare Klint nåede at få tildelt mange udmærkelser inden sin død i 1954, herunder Eckersberg Medaillen i 1928 og C. F. Hansens medalje i 1954. I 1949 fik han ærestitlen Honorary Royal Designer for Industry i London.

Læs mere
Filtrer efter
Kategori
 • Belysning
  • Lamper
   • Pendler
 • Møbler
  • Stole
   • Lænestole
   • Skamler
   • Spise- og mødestole
Pris
Brands
 • Carl Hansen & Søn
 • dk3
 • Le Klint
Carl Hansen og Soen Safaristolen KK47000 Kaare Klint Olieret Ask Natur Kanvas Ingvard Christensen Moebelhus Esbjerg Vejle Odense Lyngby
Tilbud
Tilføj til kurv
Tilføj til kurv
5.625,00 DKK
7.305,00 DKK
Safaristolen af Kaare Klint
Stel:
Olieret Ask
Materiale:
Stofgruppe 1
Farve:
Natur Canvas
Carl Hansen og Soen Safaristolen KK47000 Kaare Klint Roeget Ask Natur Kanvas Ingvard Christensen Moebelhus Esbjerg Vejle Odense Lyngby
Tilføj til kurv
Tilføj til kurv
7.305,00 DKK
Safaristolen af Kaare Klint
Stel:
Røget Ask
Materiale:
Stofgruppe 1
Farve:
Natur Canvas
Church Chair Stol Sortbejdset Eg Kaare Klint dk3 2 Ingvard Christensen Moebelhus Esbjerg Vejle Odense Lyngby
Tilføj til kurv
Tilføj til kurv
8.948,00 DKK
Kirkestolen af Kaare Klint
Armlæn:
Uden Armlæn
Træsort:
Sortlakeret Eg
Church Chair Stol Armlaen Sortbejdset Eg Kaare Klint dk3 2 Ingvard Christensen Moebelhus Esbjerg Vejle Odense Lyngby
Tilføj til kurv
Tilføj til kurv
11.913,00 DKK
Kirkestolen af Kaare Klint
Armlæn:
Med Armlæn
Træsort:
Sortlakeret Eg
Saferistolen Laenestol Skammel Olieret Ask Natur Canvas Hoer Carl Hansen Soen Kaare Klint Ingvard Christensen Moebelhus Esbjerg Vejle Odense Lyngby
Tilføj til kurv
Tilføj til kurv
3.745,00 DKK
Skammel til Safaristolen af Kaare Klint
Le Klint 101 Frugtlygten Kaare Klint Lille Ingvard Christensen Moebelhus Esbjerg Vejle Odense Lyngby
Tilføj til kurv
Tilføj til kurv
3.195,00 DKK
Le Klint 101 Frugtlygte Pendel
Størrelse:
Lille
Dette produkt kan ikke købes online
SE ALLE DETALJER

Lamper

Borde

Sofaer

Loungestole

Hvad kan vi hjælpe med?
Kontakt os
+45 7547 0111
E-mails vil blive besvaret
på hverdage indenfor få timer