DIN INDKØBSKURV

Ingen varer i kurven.

Flos

I 50 år har den italienske belysningsvirksomhed Flos skabt lysobjekter og kastet lys på generationer af drømme. Flos skaber designer lamper i et særligt unikt design, som med sine smukke former og detaljer passer perfekt ind i den skandinaviske indretningsstil. Flos står blandt andet bag bordlampen Snoopy, Frisbi pendlen og Captain Flint gulvlampen.

Du finder et udvalg af vores sortiment fra Flos herunder. Finder du ikke det, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon eller komme forbi et af vores møbelhuse.

Udgangspunktet for Flos og deres designer lamper er, at lyset er substansen til at udtrykke nye ideer og oplyse uudforskede følelser. Flos betyder ’blomst’ på latin, og firmaet er baseret på idéen om, at lamperne bliver designet med udgangspunkt i selve lyspæren. Flos skriver fremtiden, læser deres fortid og udtrykker nutiden i en kontinuitet af positive udfordringer og dristige valg, der har formet deres billede og identitet.

Én af årsagerne til Flos’ succes er kombinationen af virksomhedens tekniske side og kreative fantasi samt evnen til at lade de to eksistere side om side uden at være i modstrid med hinanden. En anden årsag var samarbejdet med Achille og Pier Giacomo Castiglioni samt Tobia Scarpa. De velanset italienske designere står bag populære designer lamper som Snoopy bordlampen, der er designet i 1967 og er opkaldt efter tegneseriehunden Snoopy, som Achille Castiglioni var yderst glad for. De står også bag Frisbi pendlen og Taraxacum pendel, som består af en pulverbelagt stålkonstruktion. Lampen giver hermed en helt særlig og næsten diffus belysning.

Tobia Scarpa har også bidraget med nogle særdeles specielle og skulpturelle lamper – både bordlamper, væglamper og gulvlamper. Scarpa har blandt andet designet Fantasma Piccolo gulvlampe, Biagio bordlampen, som giver en direkte belysning, og hvor armaturhuset er hugget ud af én enkelt blok af Carrara-marmor, samt Foglio væglampen, der med sine bløde former giver et rent og stilfuldt udtryk. Det indirekte lys fra lampen giver et roligt og behageligt lys til rummet.

Foruden Achille og Pier Giacomo Castiglioni samt Tobia Scarpa har Flos også samarbejdet med nogle af verdens største designere såsom Philippe Starck (Gun bordlampe), Jasper Morrison (Taro spisebord) og Marcel Wanders (Valentine bordlampe).

Historien bag Flos

I 1962 bliver den italienske virksomhed Flos grundlagt af Dino Gavina og Cesare Cassina. Cassina der også lægger navn til den italienske designvirksomhed Cassina, som blandt andet står bag 637 Utrecht lænestol samt 246 og 248 Passion stolen. 1972 blev et banebrydende år for Flos, da de var repræsenteret på udstillingen ”Italy – The New Domestic Landscape” på MoMA i New York. Denne udstilling var med til at styrke virksomhedens image som en international avantgardevirksomhed. I 2017 skabte Flos deres Flos Home Division-kollektion.

Historien om Flos har lært dem at vække provokationsflammerne med forskning i nye poetiske forestillinger om funktionalitet. Lamperne fra Flos, i går og i dag, undlader aldrig at være seriøse om deres følelse af leg og ironi.

Læs mere
Filtrer efter
Kategori
 • Belysning
  • Lamper
   • Bordlamper
   • Gulvlamper
   • Pendler
   • Væglamper
Pris
Designer
 • Achille & Pier Giacomo Castiglioni
 • Achille Castiglioni
 • Achille Castiglioni & Pio Manzù
 • Gino Sarfatti
 • Michael Anastassiades
 • Paolo Rizzatto
 • Philippe Starck
 • Ron Gilad

Lamper

Borde

Sofaer

Loungestole

Hvad kan vi hjælpe med?
Kontakt os
+45 7547 0111
E-mails vil blive besvaret
på hverdage indenfor få timer