DIN INDKØBSKURV

Ingen varer i kurven.

ARNE JACOBSEN
(1902-1971)

Som et lokomotiv banede Arne Jacobsen sig vej gennem det danske design- og arkitekturlandskab i mere end 50 år af forrige århundrede. Sporene ser vi stadig overalt omkring os over 45 år efter hans død: Fra den arkitektur, vi suser forbi i farten, til de objekter, vi naturligt bruger og glæder os over i hverdagen. Eller betragter på afstand som genstande med stjernestatus på den internationale designscene.

Jacobsen ville oprindelig have været maler, og dette er særlig tydeligt i navnligt præsentationstegningernes ambitionsniveau. Arne Jacobsens design er mere end nogensinde en tydelig del af det billede, som omverdenen, og efterhånden også os selv, forstår ved kernen i den danske designidentitet. Det bedste design er forlængst gået over i ’the Hall of Famous Objects’, hvor man ikke behøver at sætte spørgsmålstegn ved årsag og sammenhænge bag designet, og hvor succeshistorien kort sagt er branding i verdensklasse, ikoner for det 20. århundrede og tidløs, klassisk elegance.

På den anden side af personligheden ser vi en helt anden og afrundet Jacobsen, som fordybede sig i akvarelmaling, naturstudier og puslen med plantestiklinger. Jacobsen søgte undertiden at undslippe de begrænsninger og rammer, som han selv havde været med til at skabe: han udtrykte undertiden tydelig glæde ved at søge tilflugt, hvor anti-design og anti-æstetik herskede. ’Her er pragtfuldt, her kan man intet ændre!’ Han nød et jævnt måltid ’kød i mørke’ eller at kaste sig over en lækker konditorkage. At kagen helst skulle være pæn for at smage godt, vidner om det svære dilemma i at slippe æstetikken et øjeblik.

RABATKODE 15% KLIK HER
HVAD KAN VI HJÆLPE MED?
KONTAKT OS
+45 7547 0111
EMAILS VIL BLIVE BESVARET
PÅ HVERDAGE INDENFOR FÅ TIMER